r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

België wil EU-aanpak doorverkopen tickets

woensdag 9 december 2015, 14:41

BRUSSEL (ANP) - België vindt het maar niets dat tickets van concerten voor veel hogere prijzen worden doorverkocht via Nederlandse of andere Europese websites. Minister Kris Peeters (Consumentenzaken) wil dan ook met Europa afspraken maken om woekerhandel tegen te gaan.

Het met winst doorverkopen van tickets is namelijk in België verboden. Overtreders riskeren een boete tot 60.000 euro en een gevangenisstraf van een maand.

Maar via de Belgische website Seatwave.be zijn er wel tickets voor concerten te krijgen die via de officiële kanalen zijn uitverkocht. Aanpakken kan België echter deze website niet omdat deze formeel is gevestigd in Nederland.

Alleen afspraken maken met Nederland heeft geen zin, omdat dan een site zich zal hervestigen in een land waar geen verbod is, erkent ook Peeters. ,,Het beste is dat we dit op Europees niveau gaan regelen.''

Extra pikant is het feit dat Seatwave.be in handen is van Ticketmaster, de officiële verkoper van tickets van onder meer de band Muse. ,,Legaal woekeren met eigen tickets'', schrijven dan ook Belgische media woensdag.

Delen

Terug naar boven