r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Vluchten op de lange termijn, Den Haag

Nieuwspoort
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 2 december 2015 17:15
plaats Den Haag
locatie Internationaal perscentrum Nieuwspoort Toon locatie
aanwezigen A.H. (Attje) Kuiken, A.F. (Lex) Heerma van Voss, M.H. (Max) van Weezel, G.J.M. (Gert-Jan) Segers e.a.
organisatie Montesquieu Institute, Internationaal perscentrum Nieuwspoort, ProDemos, Filmhuis Den Haag

Er gaat geen dag voorbij waarop er niet wordt nagedacht over een oplossing voor het grootste probleem van Europa op dit moment: de vluchtelingencrisis. In de Huis van Europa-lezing stelde Frans Timmermans dat Europa te maken heeft met een 'perfect storm', een verwoestende storm. Een crisis, zo snel na de eurocrisis, die volgens sommigen leidt tot een maatschappelijke breuklijn die met de dag lijkt te groeien.

Als we deze crisis doorstaan, hoe gaan we dan verder? Wat zijn de oplossingen voor de vluchtelingenproblematiek op de lange termijn? Hoe wil Nederland de integratie van vluchtelingen bevorderen? Welke rol moeten lokale overheden, zoals gemeenten, spelen? Moeten oplossingen niet ook buiten Europa, bij de oorzaak, worden gezocht?

Op woensdag 2 december 2015 gingen Lex Heerma van Voss (bijzonder hoogleraar sociale geschiedenis), Attje Kuiken (Tweede Kamerlid PvdA), Gert-Jan Segers (Tweede Kamerlid CU) en Ronald Buijt (raadslid Leefbaar Rotterdam) hierover met elkaar en het publiek in debat onder leiding van journalist en presentator Max van Weezel.

Delen

Inhoud

1.

Video

Voor het afspelen van deze video is Flash nodig. Klik op deze link om de nieuwste versie te downloaden.

2.

Foto-impressie

Publiek
Publiek
Alle sprekers
Gert-Jan Segers
Attje Kuiken en Ronald Buijt
Lex Heerma van Voss
Ronald Buijt en Gert-Jan Segers
Attje Kuiken
Ronald Buijt
Lex Heerma van Voss en Attje Kuiken

3.

Achtergrondinformatie

Het debat in Nieuwspoort is een samenwerking van het Montesquieu Instituut, Nieuwspoort, ProDemos en Filmhuis Den Haag.


4.

Internationaal perscentrum Nieuwspoort

Internationaal perscentrum Nieuwspoort vormt een ontmoetingsplek voor parlementaire pers, politici, voorlichters en lobbyisten en is een begrip in politiek Den Haag. Bij Nieuwspoort staat het vrije woord hoog in het vaandel. Nieuwspoort is dan ook bij uitstek een debatcentrum waar politici, journalisten, overheid en belangenbehartigers de degens kruisen. Nieuwspoort is gevestigd bij de Tweede Kamer in Den Haag.

5.

ProDemos

ProDemos informeert burgers over de democratische rechtsstaat en stelt hen in staat om actief aan politieke besluitvorming deel te nemen. Dat gebeurt door overdracht van kennis over de kernwaarden van de Nederlandse rechtsstaat en over de werking van de democratie in al haar aspecten. Dit moet burgers uiteindelijk in staat stellen om actief aan politieke besluitvorming deel te nemen.

ProDemos organiseert debatten, tentoonstellingen, rondleidingen en simulaties voor zowel jongeren als volwassenen. ProDemos is een niet-partijgebonden organisatie. Het kantoor en het bezoekerscentrum zijn gehuisvest aan de Hofweg 1 in Den Haag.

6.

Filmhuis Den Haag

Het Filmhuis Den Haag is een onafhankelijk filmtheater dat de kennis van en de liefde voor film en filmgeschiedenis wil overbrengen door de presentatie van films die doorgaans niet te zien zijn in de reguliere bioscopen. Ook organiseert het Filmhuis workshops, debatten, lezingen en educatieve voorstellingen.

Het Filmhuis Den Haag werd officieel geopend op 2 september 1981. In 1991 verhuisde het Filmhuis naar de huidige locatie aan het Spui. Het Filmhuis heeft zeven zalen: vijf filmzalen en twee multifunctionele zalen.

7.

Meer over...

Delen

Terug naar boven