r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

PVV'er beticht van stemfraude namens Le Pen

donderdag 29 oktober 2015, 8:33
gewijzigd

STRAATSBURG (ANP) - PVV'er Marcel de Graaff heeft woensdagmiddag in het Europees Parlement gestemd uit naam van Marine le Pen van het Franse Front National. EU-parlementariërs zeggen dat te hebben waargenomen. Het parlement stelt een onderzoek in.

Een woordvoerder van het parlement zei eerder dat De Graaffs stemgedrag is vastgelegd op beeld, maar trok dat later terug. Het onderzoek naar de beelden is nog niet afgerond. Wel staat vast dat Le Pen twee keer een stem heeft uitgebracht terwijl ze niet in de zaal was.

De Graaff, fractievoorzitter van de PVV in Europa, en Le Pen zitten weliswaar in dezelfde fractie, maar het is niet toegestaan om voor een ander te stemmen.

De PVV'er kan mogelijk een reprimande, schorsing of boete verwachten als blijkt dat hij inderdaad in de weer was met Le Pens stemkastje. Parlementsvoorzitter Martin Schulz gaat dan bepalen wat voor sanctie hij gaat opleggen.

,,Marcel de Graaff stemt illegaal als hulpje van de afwezige Marine Le Pen ook maar namens haar. Zal nog staartje krijgen…'', twitterde EU-parlementariër Jeroen Lenaers (CDA).

Terug naar boven