r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek uitroepteken

'De ziekte van Europa': een pleidooi voor een federale EU

woensdag 14 oktober 2015, 12:30

DEN HAAG (PDC) - Ex-pemier van België en prominent Europarlementariër Guy Verhofstadt presenteerde onlangs zijn nieuwe boek: 'De ziekte van Europa', met als ondertitel: en de herontdekking van het ideaal. Hoewel de titel erg eurokritisch lijkt, probeert Verhofstadt met het boek juist het oude ideaal van de federale Europese Unie nieuw leven in te blazen.

In 'De ziekte van Europa' beschrijft Verhofstadt de tekortkomingen van de Europese Unie en geeft hij ook oplossingen, zoals die ooit ook zijn bedacht door de grondleggers van de EU. Volgens Verhofstadt sluiten we te veel 'zwakke' compromissen in Europa, omdat er altijd 28 meningen (van 28 EU-lidstaten) in besluiten worden meegenomen. Als er echt goede besluiten in Europa gemaakt moeten worden, en we de EU 'beter' willen maken, dan moet er een federaal Europa komen: de Verenigde Staten van Europa, betoogt Verhofstadt.

Verhofstadt is fractievoorzitter van de Liberalen in het Europees Parlement en staat bekend als een fel voorstander van verdere Europese integratie. 

Bron: Trouw

 

Terug naar boven