r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Nederlandse grijpt naast EU-baan als directeur van het Europees agentschap mensenrechten

maandag 28 september 2015, 10:52

BRUSSEL (ANP) - Voormalig D66-fractievoorzitter Lousewies van der Laan heeft naast de post gegrepen van directeur van het Europees Agentschap voor Fundamentele Rechten. Het bestuur van het EU-agentschap koos voor de Ier Michael O'Flaherty.

O'Flaherty's ,,grondige expertise op het gebied van mensenrechten en rijkdom aan ervaring op nationaal, Europees en internationaal niveau'' gaven de doorslag, aldus het agentschap. Ook een Letse kandidaat viste achter het net.

De Ier vindt het een ,,grote eer'' de post te mogen bekleden, ,,vooral in deze kritieke tijden''. Hij is nu hoogleraar mensenrechten aan de National University of Ireland Galway en directeur van het Ierse Centrum voor Mensenrechten.

De 49-jarige Van der Laan zat voor D66 in het Europees Parlement en de Tweede Kamer. Na haar politieke loopbaan werkte ze onder meer voor een internationaal adviesbureau.

Het Europees Agentschap voor Fundamentele Rechten houdt zich onder meer bezig met informatieverlening, onderzoek en advisering over racisme, discriminatie en asiel.

Delen

Terug naar boven