r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Inzet EU voor klimaattop Parijs: maximaal 2 graden temperatuurstijging

maandag 21 september 2015, 14:46

DEN HAAG (PDC) - 'Een ambitieus breed gedragen akkoord', dat is wat de klimaattop in Parijs dit najaar moet opleveren. Tijdens de vergadering van de Raad Milieu, afgelopen vrijdag, heeft de Europese Unie haar positie vastgesteld. Het belangrijkste doel is om de opwarming van de aarde onder de 2°C te houden. 

Hiervoor is het belangrijk dat de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen in 2050 afneemt met 50% ten opzicht van 1990. In 2100 moet de uitstoot zijn gereduceerd tot nul. Verder wil de Europese Unie een follow-up-mechanisme vastleggen in het verdrag. Dit moet er toe leiden dat er elke vijf jaar wordt gekeken of landen de uitstoot van broeikasgassen moeten verminderen. 

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu is positief over de uitkomst van de vergadering. Staatssecretaris Mansveld vindt het goed dat de Europese Unie het Nederlandse voorstel heeft overgenomen. Er wordt daarmee een belangrijke stap gezet naar een breed gedragen klimaatakkoord. Ten slotte vindt Nederland het van belang dat de naleving van de afspraken door landen transparant wordt vastgelegd.

Bron: FluxEnergie en EUobserver

Terug naar boven