r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Plattegronden EU-gebouwen per ongeluk op internet

zaterdag 19 september 2015, 6:41

BRUSSEL (ANP/Belga) - Plattegronden van Europese gebouwen, gevangenissen en justitiepaleizen in België zijn door een blunder op de website geplaatst van een overheidsdienst. Dat ontdekte de Vlaamse krant De Morgen.

,,In tijden van terreurdreiging is het amper te geloven, maar de grondplannen van verscheidene grote gevangenissen en justitiepaleizen in ons land lagen lange tijd zomaar te grabbel op het internet'', sneert de krant. De gegevens zouden pas offline zijn gehaald toen De Morgen contact zocht met de verantwoordelijke instantie: de Regie der Gebouwen.

Op de website van de vastgoedbeheerder van de overheid stonden ook de gegevens van het nieuwe en zwaar beveiligde Résidence Palace in Brussel. Dat is onder meer bedoeld voor vergaderingen van Europese staatshoofden. De informatie was volgens de krant gewoon via een zoekopdracht op Google te vinden.

De Regie der Gebouwen laat weten dat de informatie per ongeluk online is gezet. ,,Het was niet de bedoeling dat deze pagina voor het publiek toegankelijk was", aldus een woordvoerder van de vastgoedbeheerder.

Terug naar boven