r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek uitroepteken

Verhofstadt wil Cameron naar EP halen

woensdag 2 september 2015, 13:00
gewijzigd

DEN HAAG (PDC) - Morgen zal het Europees Parlement stemmen over een voorstel van Guy Verhofstadt om Britse premier David Cameron uit te nodigen voor een debat in het EP. Cameron maakte tot voor kort een tour langs alle 27 regeringsleiders om het Brits referendum en de door Groot-Brittannië gewenste verdragsverandering te bespreken. Volgens Verhofstadt zou het goed zijn als Cameron deze plannen ook in het EP komt toelichten. 

Het voornaamste verwijt van Cameron aan het adres van de EU is dat deze te weinig democratisch is en te ver van de burger afstaat. Hij zet zich daarom vol in om de verdragen te veranderen en macht terug te halen naar de nationale parlementen. Dit alles in de hoop zijn bevolking terug te winnen voor de EU en een zogenaamde Brexit te voorkomen. 

Verhofstadt vind het schandelijk dat er nog geen Europees debat is geweest over het Brits referendum en nodigt Cameron dan ook voor zo'n debat. Volgens Verhofstadt kan Cameron de uitnodiging bijna niet weigeren, aangezien deze juíst de democratische kant van Europa belicht. Eerder dit jaar nodigde het Parlement op aandringen van Verhofstadt de Griekse premier Tsipras uit, toen de Griekse crisis op het hoogtepunt was.

Bron: Trouw

Terug naar boven