r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Let op! Geld lenen kost geld., Groningen

Groningen, Martini Toren
wikimedia/Ra-smit
datum 13 augustus 2015 20:00
plaats Groningen
locatie Café Van Diepen, Gelkingestraat Toon locatie
aanwezigen M.R.J. (Michel) Rog e.a.
organisatie Christen-Democratisch Jongeren Appèl (CDJA)

Na het afschaffen van de “langstudeerboete” heeft het kabinet, Rutte 2, het sociaal leenstelsel ingevoerd. Het CDA en CDJA is van begin af aan vel tegenstander geweest van dit stelsel en heeft uitvoerig zijn stem laten horen tegen dit plan; tevergeefs. Per 1 september 2015 zal dit stelsel inwerking treden.

Michel Rog werkte na het afronden van de lerarenopleiding anderhalf jaar als leraar maatschappijleer in het voortgezet onderwijs. Daarna was hij van 1999 tot 2006 werkzaam voor vakbond De Unie als vakbondsbestuurder en teamleider burgerluchtvaart. Van 2006 tot 2006 was hij fractievoorzitter van D66 in de Amsterdamse stadsdeelraad de Baarsjes. Van 2006 tot 2012 was hij bestuurder en voorzitter bij CNV Onderwijs.

Wat zijn de gevolgen voor jouw als eerstejaars student en waarop moet je gaan letten als je geld gaat lenen.

Kom op 13 augustus 2015 naar ons politiek café en stel je vraag aan CDA Tweede-Kamerlid Michel Rog (woordvoerder onderwijs).


Inhoud

1.

Christen-Democratisch Jongeren Appèl (CDJA)

Het Christen-Democratisch Jongeren Appèl (CDJA) is een onafhankelijke politieke jongerenorganisatie die verbonden is met het CDA. De jongerenorganisatie kwam tot stand na een fusie van de KVPJO (KVP-Jongeren), ARJOS (ARP-Jongeren) en CHJO (CH-Jongeren). De organisatie is opgericht in 1981 en is lokaal, landelijk en internationaal actief. Het CDJA heeft circa vijftig afdelingen die zich richten op provinciale en lokale politiek.

2.

Meer over...

Terug naar boven