r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Heart for Romania en Euriade winnaars Prijs van de Europese Burger 2015

Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP), gepubliceerd op donderdag 9 juli 2015.

Ieder jaar verleent het Europees Parlement de Prijs van de Europese Burger aan personen of organisaties die zich verdienstelijk maken voor wederzijds begrip tussen de burgers van de Unie. In heel de EU worden jaarlijks maximaal 50 prijzen uitgereikt. De nominatie geschiedt door Europarlementariërs.

Dit jaar waren twee Nederlandse projecten genomineerd: de Stichting Heart for Romania uit Linne, door Europarlementariër Jeroen Lenaers (CDA), en Stichting Euriade uit Kerkrade, door het Duitse EP-lid Sabine Verheyen. Heart for Romania verleent kleinschalige humanitaire hulp aan personen en instellingen in de sociale, medische en onderwijssector in de regio Sibiu in Roemenië. Euriade organiseert het Festival van de Dialoog in de Euregio Maas-Rijn (Nederland, Duitsland en België).

De nominaties werden op 6 mei goedgekeurd door een nationale jury bestaande uit drie Nederlandse leden van het Europees Parlement. Zij gingen daarmee door naar de Europese ronde. De Europese jury besloot vervolgens op 3 juni aan beide organisaties de onderscheiding toe te kennen. EP-vice-voorzitter Sylvie Guillaume informeerde en feliciteerde de winnaars. Op een totaal van 103 nominaties werd de prijs dit jaar 47 keer toegekend.

REF. : 20150603AVI62402

Contact

  • Ingelise DE BOER
  • COMM - MEDIA SERVICES
  • Telephone number(+31) 70 313 5422
  • Telephone number(+33) 3 881 72546 (STR)
  • Mobile number(+31) 6 129 40 913

Terug naar boven