r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Jesse Klaver in gesprek tijdens avond Correspondent met Joris Luyendijk 'Op zoek naar een betere bank', Amsterdam

Amsterdam
© PDC
datum 13 mei 2015 19:30 - 21:30
plaats Amsterdam
aanwezigen J.F. (Jesse) Klaver, R. (Rens) van Tilburg e.a.
organisatie GroenLinks (GL)

De Correspondent organiseert een avond met Joris Luyendijk en andere experts als Jeroen Smit (De Prooi), Esther Rosenberg (NRC) en Rens van Tilburg (Sustainable Finance Lab) om naar aanleiding van het boek van Luyendijk verder te praten over de financiele wereld.

Een van de onderdelen van het programma ( 20.25- 20.45 uur) is een gesprek/interview met Jesse Klaver over zijn ervaringen met de lobby. Politiek vs.

bankwezen? Welke eisen kun je stellen aan het bankwezen? Wat gaat er mis en kan de politiek dit aan banden leggen?

Klik hier voor meer informatie.


Inhoud

1.

GroenLinks (GL)

GroenLinks is een progressieve partij, die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft. Voorzitter van de Tweede Kamerfractie van GroenLinks is sinds 12 mei 2015 Jesse Klaver. De partij werd opgericht op 24 november 1990 als fusie van de Communistische Partij van Nederland (CPN), de Evangelische Volkspartij (EVP), de Politieke Partij Radikalen (PPR) en de Pacifistisch-Socialistische Partij (PSP).

GroenLinks verloor bij de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart 2021 6 zetels en bezet nu 8 zetels in de Tweede Kamer. De partij heeft ook 8 zetels in de Eerste Kamer en 3 in het Europees Parlement.

2.

Meer over...

Terug naar boven