r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

I. (Irene) de Kruif

foto I. (Irene) de Kruif
vergrootglas
bron: Irene de Kruif

Irene de Kruif (1985) is coördinator en verslaggever voor de politieke redactie van Nieuwsuur, na een overstap van de economieredactie. Eerder werkte ze kort voor BNR en daarvoor een aantal jaar als redacteur en verslaggever voor RTL Nieuws in het Midden-Oosten en de Verenigde Staten.

Delen

Inhoud

1.

Voornaam (roepnaam)

(Irene)

2.

Hoofdfuncties/beroepen (2/8)

  • verslaggever politieke redactie, Nieuwsuur, vanaf 2017
  • coördinator politieke redactie, Nieuwsuur, vanaf 2021

U ziet een selectie van de loopbaan. In de uitgebreide versie is de gehele loopbaan in te zien.

3.

Opleiding

In de uitgebreide versie is een overzicht van de opleiding(en) opgenomen.

4.

Wetenswaardigheden

algemeen
  • Spande samen met hoofdredacteur Joost Oranje (Nieuwsuur) een WOB-zaak aan tegen het Ministerie van VWS om toegang te krijgen tot corona-gerelateerde documenten. De rechter wees de 'alternatieve werkwijze' van VWS af en stelde Nieuwsuur in het gelijk. Na de uitspraak van de rechter deed VWS een aantal aanpassingen, die de Raad van State in hoger beroep beoordeelde als voldoende, mits het ministerie de opgevraagde stukken zou aanleveren.
 

5.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, opleiding en wetenswaardigheden. Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.

Delen

Terug naar boven