r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Film & Debat: Those who feel the fire burning, Den Haag

MI logo
datum 23 april 2015 19:00 - 21:15
plaats Den Haag
locatie Filmhuis Toon locatie
aanwezigen C.D. (Dennis) de Jong, M. (Morgan) Knibbe, C. (Christian) Mommers e.a.
organisatie Montesquieu Instituut (MI)

De vluchtelingenstroom naar Europa houdt aan en is de afgelopen jaren verder toegenomen. De documentaire "Those who feel the fire burning" legt het schrijnende verhaal van één de vele vluchtelingen vast die per boot Europa willen bereiken. Eenmaal aangekomen wacht hen een leven in onzekerheid, volle opvangcentra en - mogelijk - de illegaliteit.

Op donderdag 23 april zal regisseur Morgan Knibbe in het Filmhuis Den Haag zijn film inleiden. Na afloop van de film geven Europarlementariër Dennis de Jong en immigratiedeskundige Christian Mommers hun reactie op de film en gaan in op vragen uit het publiek.

Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt dankzij het Filmhuis Den Haag, Montesquieu Instituut, Internationaal Perscentrum Nieuwspoort en ProDemos - Huis voor democratie en rechtsstaat en is onderdeel van de Haagse Vrijheidsweken.

Praktische informatie

Datum: donderdag 23 april 2015

Tijd: van 19.00 tot 21.15 uur

Locatie: Filmhuis Den Haag

Toegangsprijs: € 9,- (voor film én debat). € 7,50 voor student, 65+ en CJP

Bestel hier uw kaarten op de site van Filmhuis Den Haag


Delen

Inhoud

1.

Montesquieu Instituut (MI)

Het Montesquieu Instituut is een multidisciplinair onderzoeks- en onderwijsinstituut op het snijvlak van democratie, politiek en parlementaire besluitvorming in Nederland én Europa.

Het instituut werkt samen met andere wetenschappelijke instellingen in Nederland en Europa en streeft ernaar om de beschikbare kennis op dit terrein tijdig en hanteerbaar onder handbereik van ambtenaren, bestuurders, journalisten, politici, wetenschappers én belangstellende burgers te brengen.

2.

Meer over...

Delen

Terug naar boven