r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Europa door de generaties heen, Brussel

Atomium in Brussel.
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 9 mei 2015 14:00
plaats Brussel, België
locatie Council of the EU, Rue de la Loi 175 Toon locatie
zaal Press room
aanwezigen e.a.
organisatie Secretariaat-Generaal van de Raad van de Europese Unie

Neem deel aan een debat met familieleden en collega's van de grondleggers van de EU. Ontdek hoe zij de Europese Unie vorm hebben gegeven en wat zich tijdens de eerste dagen van het Europees project achter de schermen afspeelde.

Dit evenement is bedoeld voor jonge EU-burgers (18-35 jaar). Het gaat om een gezamenlijk initiatief van het secretariaat-generaal van de Raad van de EU en het Europees Jeugdforum. Er wordt voorzien in simultane vertolking in het Nederlands, Frans, Duits, Italiaans en Engels.

U kunt het best zo snel mogelijk inschrijven via het formulier onder aan deze pagina. Plaatsen worden toegekend volgens het principe "wie het eerst komt, het eerst maalt".

Sprekers en bijzondere gasten

  • Maria Romana De Gasperi: dochter van Alcide De Gasperi, voormalig premier van Italië
  • Antoinette Spaak: dochter van Paul-Henri Spaak, voormalig premier van België
  • Paul Collowald: journalist die met Robert Schuman en Jean Monnet heeft samengewerkt, voormalig directeur-generaal informatie bij de Europese Commissie en het Europees Parlement, en voormalig directeur van het kabinet van de voorzitter van het Europees Parlement, Pierre Pflimlin
  • Jean-Marie Pelt: voormalig privésecretaris van Robert Schuman, de Franse minister van Buitenlandse Zaken die met zijn verklaring op 9 mei 1950 de aanzet gaf tot de oprichting van de Europese Gemeenschap van Kolen en Staal (EGKS)
  • Jacques-René Rabier: kabinetschef van Jean Monnet ten tijde van het Franse moderniseringsplan en in de Hoge Autoriteit van de EGKS
  • Gabriel Fragnière: Zwitsers filosoof en professor, vriend van wijlen Hendrik Brugmans, een Nederlands intellectueel en de eerste rector van het Europacollege
  • Victoria Martín de la Torre: auteur van het boek "Europe, a leap into the unknown"

Inhoud

1.

Secretariaat-Generaal van de Raad van de Europese Unie

Dit Secretariaat-Generaal staat de Raad van de Europese Unie en de EU-voorzitter bij. Dit instituut draagt op alle niveaus zorg voor de voorbereiding en het goede verloop van de werkzaamheden van de Raad. Het Secretariaat waarborgt daarmee de continuïteit van de werkzaamheden van de instelling.

2.

Meer over...

Terug naar boven