r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Brussel hoort bezwaren Tweede Kamer tegen Europees OM

Met dank overgenomen van Tweede Kamer der Staten Generaal (Tweede Kamer), gepubliceerd op vrijdag 13 maart 2015.

Ard van der Steur (VVD) brengt op maandag 16 maart 2015 een bezoek aan Brussel. Als rapporteur namens de commissie voor Veiligheid en Justitie voert hij verschillende gesprekken. Daarin brengt hij de bezwaren van de Tweede Kamer over tegen de oprichting een Europees Openbaar Ministerie.

Tweede Kamer is tegen een Europees Openbaar Ministerie

Ard van der Steur (VVD)

De Europese Commissie wil een Europees Openbaar Ministerie oprichten om fraude met Europees geld te voorkomen. De Tweede Kamer is tegen de voorstellen, omdat zij van mening is dat zo'n Europees Openbaar Ministerie de bevoegdheden van Europa te zeer oprekt. In 2013 trok de Tweede Kamer daarom al een gele kaart tegen de plannen.

Verder heeft de commissie voor Veiligheid en Justitie Ard van der Steur benoemd als rapporteur. Zijn taak is het om zo veel mogelijk informatie in te winnen over deze Europese voorstellen en de onderhandelingen die daarover plaatsvinden in Brussel.

Gesprekken

Ard van der Steur spreekt in Brussel met Frans Timmermans, de eerste vicepresident van de Europese Commissie. Ook staan gesprekken op het programma met de permanent vertegenwoordiger van Nederland in Brussel, het kabinet van de Europees Commissaris van Justitie en met Europarlementariërs die betrokken zijn bij de behandeling van het voorstel van de Europese Commissie.

Na dit werkbezoek zal de rapporteur een uitgewerkt position paper voorleggen aan de commissie voor Veiligheid en Justitie.


Delen

Terug naar boven