r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Rapporteur Tweede Kamer spreekt Timmermans over Europees OM

vrijdag 13 maart 2015, 15:16

DEN HAAG (PDC) - Maandag spreekt VVD-kamerlid Ard van der Steur met eurocommissaris Timmermans over het op te richten Europees Openbaar Ministerie. De Tweede Kamer is tegen het oprichten van dit OM en trok in oktober 2013, samen met negentien kamers van elf nationale parlementen, een zogeheten gele kaart.

De commissie voor Veiligheid en Justitie van de Tweede Kamer benoemde Van der Steur daarna tot rapporteur. In die functie houdt hij de ontwikkelingen met betrekking tot het OM scherp in de gaten, en onderhoudt hij contacten met gelijkgestemden. Al eerder onderwierp de Tweede Kamer het voorstel aan een parlementair behandelvoorbehoud. Het kabinet mag daardoor geen verdere stappen nemen, zonder eerst toestemming van de Kamer te krijgen.

Volgende week woensdag vindt er in Brussel een interparlementaire conferentie plaats op het gebied van justitie en binnenlandse zaken. Van der Steur zal daar samen met Kamerlid Marit Maij aan deelnemen. Ook op deze conferentie zal over het Europees OM gesproken worden.

Bron: Tweede Kamer

Delen

Terug naar boven