r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Start fellowship Petya Alexandrova

maandag 26 januari 2015, 12:48

Sinds 1 januari 2015 is Petya Alexandrova als fellow verbonden aan het Montesquieu Instituut. Zij is postdoctoraal onderzoeker aan het Instituut voor Politieke Wetenschap van de Leibniz Universiteit Hannover.

Petya is werkzaam op het gebied van politieke agenda’s en institutionele interacties binnen de EU. In september 2014 promoveerde zij op een proefschrift over agendavorming in de Europese Raad aan de Universiteit Leiden, Campus Den Haag. Tijdens haar promotieonderzoek was Petya aan het Montesquieu Instituut gelieerd en heeft in die capaciteit verschillende analyses geschreven voor de website en was ze betrokken bij de organisatie van de jaarlijkse MI Masterclass.

Voordat zij naar Nederland kwam, haalde Petya haar BA in Internationale politiek en geschiedenis aan de Jacobs University Bremen (Duitsland) een MA in European Studies aan de University of Bath (Verenigd Koninkrijk), Karelsuniversiteit Prag (Tsjechië) en Humboldt universiteit Berlijn (Duitsland). Zij heeft onderwijs gegeven in public policy, EU beleid en onderzoeksmethoden, en zal komende semester in vergelijkende policy agenda’s les geven.

Petya is de codeboek coördinator voor de EU Policy Agendas Project, een internationale onderzoekssamenwerking rond agenda vorming in de EU. 

Lees meer over dit project.

Delen

Terug naar boven