r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek uitroepteken

Komiek aast op zetel UKIP-chef Nigel Farage

woensdag 14 januari 2015, 21:06

LONDEN (ANP) - Een Engelse artiest, Al Murray, aast op de parlementszetel van de Britse anti-Europese populist Nigel Farage van de UKIP (United Kingdom Independence Party). Britse media meldden woensdag dat Murray, bekend als de Pub Landlord (kroegbaas), serieus van plan is in de verkiezingen later dit jaar met een nieuwe partij, de FUKP (Free United Kingdom Party), een gooi te doen naar de parlementszetel van Farage in diens kiesdistrict South Thanet in het uiterste zuidoosten van Engeland.

Murray voert al 'campagne' voor de FUKP met zijn kroegbaastype de 'Pub Landlord'. Die heeft vooruitlopend op een uitgebreid FUKP-manifest via internet alvast wat speerpunten bekendgemaakt, met als belangrijkste leuze ,,gezond verstand''. Zo wordt onder een FUKP-regering volgens de Pub Landlord de Britse pond tien cent meer, dus 1,10 pond waard. Het Verenigd Koninkrijk stapt volgens Murray voor 2025 uit de Europese Unie en voor 2050 uit het zonnestelsel.

Volgens de Britse krant The Independent heeft de FUKP een aanvraag ingediend als partij te worden ingeschreven in het kiesdistrict van Farage. Farage is met zijn eurosceptische boodschap erg populair.

Terug naar boven