r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

2015 is het Europees Jaar voor ontwikkeling

Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP), gepubliceerd op woensdag 7 januari 2015, 16:51.

Programma in Niger ©BELGAIMAGE/HEMIS

De EU heeft 2015 gewijd aan ontwikkelingssamenwerking om het belang van het internationale ontwikkelingsbeleid en de belangrijke rol van de EU en haar lidstaten benadrukken. Het Parlement zal nauw worden betrokken bij de evenementen in het kader van het Europees Jaar voor Ontwikkeling zoals de Europese Dagen voor Ontwikkelingssamenwerking, thematische hoorzittingen en de wereldtentoonstelling in Milaan.

"Het Europees Jaar voor ontwikkeling is een belangrijke kans om burgers te betrekken bij het werk van de EU-instellingen op het gebied van ontwikkelingsbeleid," liet de voorzitter van de parlementaire commissie ontwikkelingssamenwerking, Linda McAvan weten in een interview afgelopen december.

Evenementen en activiteiten

Het Europees Jaar voor ontwikkeling wordt op 9 januari officieel geopend in Riga, de hoofdstad van Letland.

Het hele jaar is verdeeld inthemamaanden en start in januari met ‘Europa in de wereld’. In december wordt het Jaar afgesloten met het thema ‘Mensenrechten.

De parlementaire commissie ontwikkelingssamenwerking zal hoorzittingen organiseren en start op 23 februari met een hoorzitting over de toekomstige financiering van ontwikkeling.

Bij de wereldtentoonstelling "Het voeden van de planeet - energie voor het leven" die begin mei in Milaan van start gaat, zal het EP ook aanwezig zijn.

De Europese Ontwikkelingsdagen, een forum op hoog niveau over de ontwikkeling en internationale samenwerking wordt gehouden in Brussel op 3 en 4 juni. Het wordt beschouwd als een van de belangrijkste gebeurtenissen van het Jaar en is gericht op de manier waarop de lidstaten en burgers armoede helpen uitroeien en mensenrechten wereldwijd verdedigen.

Het officiële slotevenement is in Luxemburg op 8 december.

Klik hier voor meer nieuws van het Europees Parlement.

REF. : 20150106STO04601


Delen

Terug naar boven