r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Docentendag Maatschappijleer, Den Haag

Gebouw Tweede Kamer in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 6 februari 2015 09:00
plaats Den Haag
locatie Gebouw Tweede Kamer Toon locatie
aanwezigen A. (Anouchka) van Miltenburg e.a.
organisatie ProDemos

Op vrijdag 6 februari 2015 organiseren ProDemos en de Nederlandse Vereniging voor Leraren Maatschappijleer (NVLM) de jaarlijkse Docentendag Maatschappijleer. De Docentendag vindt plaats op een passende en inspirerende locatie: de Tweede Kamer. De Kamervoorzitter heet u welkom in de plenaire zaal en strafrechtadvocaat mr. Wim Anker verzorgt de openingslezing. Daarna heeft u de keuze uit verschillende programmaonderdelen: lezingen over actuele onderwerpen en praktische workshops. U kunt ook kiezen voor een bezoek aan de Eerste Kamer of het Kabinet van de Koning. Een dag eerder, op donderdagavond 5 februari, bent u al van harte welkom in Den Haag voor een interessante thema-avond bij de Raad van State.

Meer informatie


Inhoud

1.

ProDemos

ProDemos informeert burgers over de democratische rechtsstaat en stelt hen in staat om actief aan politieke besluitvorming deel te nemen. Dat gebeurt door overdracht van kennis over de kernwaarden van de Nederlandse rechtsstaat en over de werking van de democratie in al haar aspecten. Dit moet burgers uiteindelijk in staat stellen om actief aan politieke besluitvorming deel te nemen.

ProDemos organiseert debatten, tentoonstellingen, rondleidingen en simulaties voor zowel jongeren als volwassenen. ProDemos is een niet-partijgebonden organisatie. Het kantoor en het bezoekerscentrum zijn gehuisvest aan de Hofweg 1 in Den Haag.

2.

Meer over...

Terug naar boven