r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Wortmann-Kool nieuwe bestuursvoorzitter ABP

maandag 22 december 2014, 14:11
gewijzigd

AMSTERDAM (ANP) - Oud-europarlementariër Corien Wortmann-Kool (55) wordt per 1 januari de nieuwe bestuursvoorzitter van pensioenfonds ABP. Zij is de opvolger van Henk Brouwer die het fonds in mei 2014 verliet. Dit maakte het ambtenarenpensioenfonds maandag bekend.

Het ABP bestuur is zeer verheugd met de komst van Wortmann-Kool. ,,Zij beschikt over grote kennis van de financiële sector, is een ervaren en krachtig bestuurder en beschikt daarnaast over een groot netwerk in Brussel en Den Haag. Voor ABP een ideale combinatie van kennis en ervaring'', meent vicevoorzitter Jose Meijer.

Wortmann-Kool heeft zich in de afgelopen jaren als CDA-europarlementariër en vicevoorzitter van de EVP-fractie in het Europees Parlement intensief bezig gehouden met pensioenen en financiële markten. Ze was onder meer hoofdonderhandelaar bij de versterking van het Stabiliteits- en groeipact en speelde een hoofdrol bij de wetgeving over de Bankenunie.

In 2014 heeft ze het Europees Parlement, waar ze tien jaar deel van uitmaakte, verlaten. Daarvoor was ze onder meer werkzaam bij het ministerie van Verkeer en Waterstaat als plaatsvervangend directeur. Corien Wortmann-Kool studeerde politicologie aan de VU.

Delen

Terug naar boven