r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

CDA-Kamerlid Omtzigt vraagt openbaarmaking stukken accijnsverhoging

maandag 2 juni 2014, 17:04

DEN HAAG (PDC) - CDA-kamerlid Pieter Omtzigt is afgelopen week een Wob-procedure gestart om een beter beeld te krijgen van de effecten van accijnsverhoging voor diesel en lpg. Omtzigt meent dat de cijfers die staatssecretaris van Financiën Eric Wiebes aan de Tweede Kamer heeft doorgegeven, geen betrouwbaar beeld geven.

Volgens Wiebes valt het verlies van pomphouders als gevolg van de accijnsverhoging voor diesel en lpg mee. Omtzigt stelt echter dat de accijns-aangiftecijfers van bedrijven onmisbaar zijn om een duidelijk beeld te kunnen schetsen. Het Kamerlid doet daarom een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur. Op deze manier probeert Omtzigt een welles-nietes spelletje met de regering te voorkomen. Het is ongebruikelijk dat een kamerlid een Wob-procedure start. Het kabinet is immers verplicht de Tweede Kamer te informeren als die daarom vraagt.

Omtzigt zal deze week ook aandringen op een hoorzitting met onafhankelijke experts. Daarnaast eist het Kamerlid dat alle cijfers beschikbaar moeten zijn voordat er een debat over de kwestie plaatsvindt.

Bron: ThePostOnline

Terug naar boven