r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Winnaar Karel de Grote-prijs voor jongeren 2014: het Deense project Our Europe

Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP), gepubliceerd op dinsdag 27 mei 2014, 15:04.

Het Deense reis-project Our Europe is eerste geworden bij de Karel de Grote-prijs voor jongeren. Dit werd vandaag bekendgemaakt in Aken, waar uit de 28 nationale finalisten de drie uiteindelijke Europese winnaars werden gekozen. De tweede prijs ging naar het Nederlandse project JouwDelft & Co Jeugdcongres en de derde prijs ging naar Employment4U, een opleidingsproject uit Cyprus.

Het Deense project Our Europe kreeg de eerste prijs uit handen van EP-ondervoorzitter Anni Podimata. Een team van Our Europe reisde een jaar lang door 24 Europese landen. Ze woonden in de huizen van jonge mensen en maakten urenlange interviews over existentiële, educatieve en arbeidsomstandigheden en publiceerden radioprogramma's, films, artikelen, interviews en foto's op hun website.

Het Nederlandse project JouwDelft & Co kreeg de prijs uitgereikt door voormalig EP-voorzitter Hans-Gert Pöttering. Dit project is een Europees jeugdcongres, gericht op het vinden van oplossingen om de jeugdwerkloosheid te verminderen in Europa. De suggesties die werden gevonden voor het oplossen van de jeugdwerkloosheid werden aan het Europees Parlement overgemaakt. Daarnaast werd er door JouwDelft een Europees jeugdnetwerk opgericht in tien Europese landen.

De derde prijs ging naar het Cypriotische project Employment4U en werd uitgereikt door de burgemeester van Aken, Marcel Philipp. Dit project is een cursus georganiseerd door Youth Dynamics over de aanpak van jeugdwerkloosheid en het bevorderen van de inzetbaarheid van jongeren. Er deden 26 deelnemers uit 9 EU-landen mee aan dit project.

Over de Karel de Grote-prijs voor jongeren

De prijs voor jongeren heeft als doel de ontwikkeling van Europees bewustzijn bij jonge mensen aan te moedigen en hun deelname aan Europese integratieprojecten te bevorderen. Deelnemers moeten tussen de 16 en 30 jaar oud zijn.

De drie winnende projecten zullen een prijs ontvangen ter waarde van respectievelijk €5.000, €3.000 en €2.000. Ze zullen ook een uitnodiging ontvangen om het Europees Parlement te bezoeken in de herfst.

REF. : 20140527STO48502


Terug naar boven