r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

CDA'er Wijffels stemt op D66

donderdag 15 mei 2014, 15:32
gewijzigd

AMSTERDAM (ANP) - CDA-prominent Herman Wijffels stemt volgende week bij de Europese verkiezingen zo goed als zeker op D66. Dat zei hij donderdag in een gesprek met BNR.

Volgens Wijffels is het CDA de laatste 10 à 15 jaar ,,afgedreven naar een rechts conservatieve partij'' en is de partij ,,steeds minder relevant geworden'' met ideeën voor de toekomst van het land. Het CDA heeft zijn natuurlijke positie in het midden van het politieke veld in belangrijke mate ontruimd en D66 neemt dat over, aldus Wijffels. D66 zegt volgens hem gewoon heel duidelijk dat we in een wereld leven ,,die helemaal met elkaar verbonden is'' en dat we niet alles kunnen oplossen binnen de landsgrenzen.

Wijffels, oud-topman van de Rabobank en vroegere voorzitter van de Sociaal-Economische Raad, stond in 2007 als informateur aan de basis van het kabinet van CDA, PvdA en ChristenUnie. Wijffels was later fel tegen deelname van het CDA aan het minderheidskabinet, vanwege de gedoogconstructie met de PVV van Geert Wilders.

CDA-lijsttrekker Esther de Lange zei in een verkiezingsdebat bij BNR Wijffels te zien als een ,,zwevende kiezer'' die nog te overtuigen valt. ,,Ik ga graag het gesprek aan met Herman.''. Volgens De Lange is het CDA koersvast, terwijl D66 onlangs is teruggekomen op eerdere EU-standpunten.

Delen

Terug naar boven