r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Wilders: 'Rutte moet steun voor Verhofstadt intrekken'

dinsdag 13 mei 2014, 12:47
gewijzigd

DEN HAAG (ANP) - PVV-leider Geert Wilders vindt dat zijn VVD-collega Mark Rutte de steun voor de kandidatuur van ,,supergraaier'' Guy Verhofstadt voor het voorzitterschap van de Europese Commissie direct moet intrekken. Wilders meldde dat dinsdag in reactie op een bericht van RTL Z dat de liberale lijsttrekker de grootverdiener onder de vier kandidaat-voorzitters is.

Europarlementariër Verhofstadt, oud-premier van België, verdient volgens RTL Z dit jaar zeker 230.000 euro bovenop zijn basissalaris in Brussel. Zo is hij vicevoorzitter van de Raad van Commissarissen bij pensioenuitvoerder APG. Ook krijgt hij betaald voor werkzaamheden bij het Belgische beursfonds Sofina en de internationale scheepvaartgroep Exmar, aldus de analyse van de nieuwszender.

Volgens een woordvoerster van Verhofstadt staan de gegevens gewoon op de website van de Europarlementariër en zijn ze openbaar. ,,Hier is niets nieuws aan en hier wordt ook niets onthuld'', aldus de zegsvrouw. ,,Verhofstadt doet niets stiekem en niets verkeerd.''

Terug naar boven