r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Nederlandse leasebedrijven dragen bij aan vergroening Europese vervoerssector

woensdag 26 maart 2014, 12:55
gewijzigd

DEN HAAG (PDC) - Nederlandse lease- en autoverhuurbedrijven die zijn aangesloten bij de Clean Car Contract coalitie, dragen bij aan de vergroening van de Europese vervoerssector. Zo blijkt uit jaarcijfers van 2013. Het samenwerkingsverband CCC streeft naar efficiënt brandstofgebruik en bestaat uit 77 Europese bedrijven en 6 milieuorganisaties die gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor 10 procent van het aantal nieuwe auto's op de Europese markt. De auto's van CCC zitten met slechts 110 gr/km CO2-uitstoot ver onder de norm van de Europese Unie voor 2015 (130 gr/km CO2).

Nederlandse bedrijven die zijn aangesloten bij de Clean Car Contract coalitie, stoten nog minder CO2 uit dan het gemiddelde CCC lease- en verhuurbedrijf, namelijk slechts 106 gr/km CO2. Daarnaast wijzen de cijfers uit 2013 op een brandstofbesparing van 8 miljoen euro ten opzichte van de gemiddelde nieuw verkochte auto in Nederland. Binnen de Clean Car Contract coalitie loopt Nederland ook voorop bij de aanschaf van hybrides en elektrische auto's. Van de nieuw aangeschafte auto's in 2013 bestond 8 procent uit hybride- en 1 procent uit elektrische wagens.

Het streven naar een duurzame vervoerssector in Europa is noodzakelijk vanwege het hoge aandeel dat de sector heeft in de totale uitstoot van CO2. Strenge Europese regelgeving met betrekking tot de uitstoot van auto's lijkt de beste manier om CO2-uitstoot te verminderen. Met de bovenstaande cijfers ligt de CCC coalitie voor op het schema van de Europese Unie, die de CO2-uitstoot van auto's in het jaar 2020 tot 95 gr/km CO2 wil hebben gereduceerd.

Bron: Natuur & Milieu

Terug naar boven