r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

In 't Veld (D66): Kennelijk mag alles in strijd tegen terreur

woensdag 5 februari 2014, 17:02

STRAATSBURG (ANP) - ,,Alles valt kennelijk onder de strijd tegen terreur!'' Europarlementariër Sophie In 't Veld (D66) is woensdag niet te spreken over het nieuws dat de Nederlandse inlichtingendiensten 1,8 miljoen gegevens van telefoontjes en radioverkeer hebben afgeluisterd. In 't Veld, die nauw betrokken bij het onderzoek door het Europees Parlement naar de vermeende afluisterpraktijken door de Amerikaanse inlichtingendiensten die aan het licht kwamen door klokkenluider Edward Snowden, pleit dan ook voor meer openheid over het antiterreurbeleid van Nederland.

De politica wil wel eens weten hoe effectief het antiterreurbeleid is en welke kosten er mee zijn gemoeid. Er zullen duidelijke afspraken moeten worden gemaakt onder welke voorwaarden en op welke manier de inlichtingendiensten personen mogen afluisteren. ,,Hier lijken wel alle kaders zoek te zijn.'' Dan kan ook toezicht hierop veel effectiever zijn.

In 't Veld was naar eigen zeggen niet heel verbaasd over het nieuws. ,,Ik zou graag zeggen van ja, maar ik kijk er niet echt van op. Het lag in de lijn der verwachting. Afluisteren gebeurt aan de lopende band.''

Delen

Terug naar boven