r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Hot issues

De Europese Unie houdt zich bezig met allerlei onderwerpen. Veel van die onderwerpen hebben impact op de Nederlandse samenleving en ons dagelijks leven. Van auteursrecht tot kunstmatige intelligentie en van onze energievoorziening tot democratische waarborgen; veel besluiten worden op Europees niveau genomen: de Europese Unie houdt zich met meer onderwerpen bezig dan mensen zich vaak realiseren.

Op sommige beleidsterreinen is de EU al actief sinds de oprichting van de Europese Gemeenschappen in 1957. Andere onderwerpen zijn pas later een rol gaan spelen. Wat echter vaststaat, is dat de EU altijd in beweging is. Veel van deze actuele ontwikkelingen leiden tot plannen en maatregelen van de EU.

Hieronder staan een aantal van deze 'hot issues' waarvan Europa Nu de achtergronden beschrijft. Bij deze achtergronden biedt de redactie nieuws, besluitvormingsprocessen en in sommige gevallen columns/analyses aan. In onderstaand overzicht staan de belangrijkste hot issues per beleidsterrein opgesomd. Bovendien is er de mogelijkheid door te klikken naar achtergrondartikelen, die wat minder urgente of actuele onderwerpen beschrijven.

 

Inhoud

1.

Beleid economie en geld


2.

Beleid gezondheid en sociale zaken


3.

Beleid landbouw en milieu


4.

Beleid recht en veiligheid


5.

Institutioneel


Terug naar boven