r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek uitroepteken

Ben Pauw Scriptieprijs & BVPA-Publicatieprijs

vrijdag 20 december 2013, 11:25

De Ben Pauw Scriptieprijs en BVPA-Publicatieprijs zijn door het bestuur van de BVPA ingesteld en dragen bij aan de statuur van het vakgebied van public affairs. Wetenschappelijke ontwikkelingen en trends binnen het Public Affairs vakgebied worden hiermee onder de aandacht gebracht. Ook biedt de Ben Pauw Scriptieprijs en de BVPA-Publicatieprijs een uitgelezen mogelijkheid de banden tussen beroepsbeoefenaars (de leden van de BVPA) en de leden van de pers en academische wereld te versterken.

De Ben Pauw Scriptieprijs bestaat uit een geldbedrag van € 1.000 en de mogelijkheid voor de auteur om één dag mee te lopen op een toonaangevend PA-bureau. De prijs is vernoemd naar één van de grondleggers van het PA-vakgebied in Nederland. Ben Pauw was sinds 1986 werkzaam als zelfstandig adviseur en schreef talloze publicaties over public affairs. Hij overleed op 28 maart 2011.

De BVPA-Publicatieprijs is in 2012 voor het eerst uitgereikt. In dat jaar wonnen Jan Paul van Soest en Tom-Jan Meeus samen de BVPA Publicatieprijs voor de respectievelijke publicaties van 'Lobbyen voor (on)duurzaamheid' en de serie artikelen in het NRC Handelsblad getiteld 'Haagse Invloeden'. In datzelfde jaar won Kaj van Broekhoven de Ben Pauw Scriptieprijs met zijn scriptie ‘Ford, Dow, The Hague: an analysis of the power relations between the multinationals Ford and Dow Chemical, and the Dutch national government between 1945 and the mid-1980s’.

1.

Informatie en aandragen suggesties

Heb jij zelf een scriptie of publicatie geschreven, of heb jij recent kennis genomen van een publicatie of scriptie gerelateerd aan het vakgebied public affairs (verschijningsdatum na juli 2012), stuur deze dan in via het secretariaat van de BVPA. Nominaties voor de Ben Pauw Scriptieprijs of BVPA-Publicatieprijs 2014 kunnen tot en met 31 januari 2014 worden aangedragen via: info@bvpa.nl.

Terug naar boven