r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Conferentie over de toekomst van bioraffinaderijen in Europa, Brussel

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland in Den Haag
website: rvo.nl
datum 11 februari 2014 09:00 - 12 februari 2014
plaats Brussel
organisatie Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl)

Wilt u alles weten over de toekomst van bioraffinaderijen in Europa? Kom dan naar de conferentie ‘Tomorrow’s biorefineries in Europe’. De conferentie vindt plaats op 11 en 12 februari 2014 in Brussel, België.

Begin 2010 voerden 3 KP7 projecten onderzoek uit om de ontwikkeling van geavanceerde bioraffinage technologieën te versnellen. Deze projecten - EUROBIOREF, BIOCORE en SUPRABIO - deden dit onderzoek in opdracht van de Europese Commissie. De projecten streven ernaar biomassa op innovatieve wijze in te zetten voor de productie van 3 productstromen, te weten energiedragers, chemicaliën en materialen.

Nu de 3 projecten bijna voltooid zijn, organiseren de projectpartners samen 2 eendaagse conferenties. Hier zullen zij de onderzoeksresultaten bekendmaken. Ook bespreken zij de bredere gevolgen van hun bevindingen voor de bioraffinaderijen van morgen.

Meer informatie

Voor verdere informatie kunt u terecht op de website: https://colloque.inra.fr/eubiorefineryprojectsfinalconf


Inhoud

1.

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl)

Dit is een uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Economische Zaken. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland is op 1 januari 2014 ontstaan uit een fusie van Agentschap NL en de Dienst Regelingen.

Deze Rijksdienst is actief op het gebied van duurzaam, agrarisch, innovatief en internationaal ondernemen. Het doel is om kansen van ondernemers te vergroten en hun positie te versterken. De Rijksdienst kan ondernemers helpen met subsidies, het vinden van zakenpartners, kennis en het voldoen aan wet- en regelgeving. Zij werkt in opdracht van ministeries en de Europese Unie.

2.

Meer over...

Terug naar boven