r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Karel de Grote-prijs voor jongeren 2014 van start

Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP), gepubliceerd op vrijdag 25 oktober 2013.

Ben jij tussen de 16 en 30 jaar oud en actief in een project met Europese dimensie? De campagne voor de selectie van de Europese Karel de Grote-prijs voor jongeren start vandaag. De Karel de Grote-prijs beloont jongeren die projecten opzetten die het Europees bewustzijn bij jonge mensen aanmoedigen. De winnende projecten krijgen niet alleen erkenning en aandacht maar ook geld om verder te kunnen gaan. De deadline voor projecten van deze editie is 20 januari 2014. De competitie is open!

De Europese Karel de Grote-prijs voor jongeren heeft als doel de ontwikkeling van Europees bewustzijn bij jonge mensen aan te moedigen en hun deelname aan Europese integratieprojecten te bevorderen.

De prijs wordt toegekend voor door jonge mensen opgezette projecten die onderling begrip bevorderen, de ontwikkeling van een gedeeld besef van Europese identiteit stimuleren en praktische voorbeelden bieden van Europeanen die als één gemeenschap samenleven.

De Europese Karel de Grote-prijs voor jongeren wordt elk jaar gezamenlijk uitgereikt door het Europees Parlement en de Stichting Internationale Karel de Grote-prijs Aken.

De drie winnende projecten zullen een prijs ontvangen ter waarde van respectievelijk €5.000, €3.000 en €2.000. Ze zullen ook een uitnodiging ontvangen om het Europees Parlement te bezoeken in de herfst .De 28 nationale winnaars zullen worden uitgenodigd om naar Aken, in Duitsland, te komen.

Laureaten 2013

In de vorige editie ging de eerste plaats naar 'Europe on track', een Spaans mediaproject, de tweede plaats ging naar 'Discover Europe' een Poolse fotowedstrijd en de derde plaats ging naar 'The story of my Life, een uitwisselingsprjeoct voor de jeugd uit Estland.

Kom meer te weten over de prijs en hoe je mee kan doen via de links aan rechterzijde.

REF. : 20131021STO22714


Terug naar boven