r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Lampedusa en digitale economie op agenda Europese top

donderdag 24 oktober 2013, 5:00

BRUSSEL (ANP) - De regeringsleiders en staatshoofden van de 28 landen van de Europese Unie komen donderdag weer naar Brussel voor overleg. Op hun tweedaagse top staan onderwerpen als de digitale economie, de bankenunie en de vluchtelingenproblematiek na Lampedusa op de agenda.

Het overleg begint omstreeks 17.00 uur met het traditionele gesprek met de voorzitter van het Europees Parlement, Martin Schulz. Daarna zullen de EU-leiders gaan praten over de digitale economie. De economie kan een stimulans krijgen als deze sector beter wordt benut.

Na deze sessie schuift de president van de Europese Centrale Bank, Mario Draghi, aan. Hij zal het hebben over de toezichthoudende rol op de Europese banken die de ECB vanaf de herfst 2014 op zich zal nemen.

Vrijdag staat in het teken van migratieproblematiek. De bootramp met de vluchtelingen voor de kust van het Italiaanse eiland Lampedusa heeft migratie weer hoog op de Europese agenda geplaatst. Maar concrete beslissingen zullen er waarschijnlijk niet worden genomen.

(c) ANP 2013, alle rechten voorbehouden

Delen

Terug naar boven