r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Vijftien scholieren geselecteerd voor komende internationale MEP-conferenties

donderdag 17 oktober 2013, 9:21

DEN HAAG (PDC) - De afsluiting van de nationale MEP-conferentie gaat traditiegetrouw gepaard met de bekendmaking van de deelnemers die deel mogen nemen aan de komende twee internationale MEP-conferenties. Ook dit jaar zijn vijftien scholieren geselecteerd die het Nederlandse belang zullen vertegenwoordigen.

De eerstvolgende internationale MEP-conferentie vindt plaats in Vilnius, Litiouwen van 30 november tot en met 7 december. Vijf Nederlandse scholieren zullen hier Nederland vertegenwoordigen en nog eens vijf scholieren vertegenwoordigen Frankrijk. Ook zal een Nederlandse delegatie worden afgevaardigd naar de internationale voorjaarsconferentie 2014 in Wenen, Oostenrijk, die van 29 maart tot en met 5 april 2014 plaatsvindt.

Elk jaar doen zo'n 150 scholieren uit de bovenbouw van het havo/vwo mee aan de nationale MEP-conferentie. Tijdens de conferentie houden de jongeren zich een week lang bezig met verschillende grensoverschrijdende problemen. Na elke nationale conferentie worden er twee Nederlandse delegaties afgevaardigd naar internationale conferenties van het MEP.

Delen

Terug naar boven