r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

JTI BBI (BBI)

Met dank overgenomen van EU monitor.

Dit gezamenlijk technologie-initiatief is een publiek-private samenwerking voor zogenaamde biobased and renewable industries en valt onder het onderzoeks- en innovatieprogramma Horizon 2020, dat in 2014 van start is gegaan. BBI is geen standaard subsidieprogramma, maar een publiek-private samenwerking, waarin onder andere DSM, KLM en Essent participeren. De Nederlandse Europarlementariër Lambert van Nistelrooij is rapporteur voor BBI.

Inhoud

1.

In vogelvlucht

BBI is opgezet door een groep van 50 innovatieve Europese bedrijven die zich hebben verenigd in het Biobased Industries Consortium (BIC), samen met de Europese Commissie. Doel is om bruggen te slaan tussen de wetenschap en het bedrijfsleven. Demonstratieprojecten moeten ervoor zorgen dat kennis daadwerkelijk wordt omgezet in innovatie.

In de begrotingsperiode 2014-2020 is in totaal €3,8 miljard beschikbaar, waarvan €1 miljard uit Horizon 2020 en de rest van de deelnemende bedrijven. Bij het opstellen van de onderzoeksagenda zijn onder andere Wageningen Universiteit en TNO betrokken.

2.

Subsidie aanvragen

Meer informatie over deelname aan JTI BBI wordt gepubliceerd op de website van RVO.nl.

3.

Meer informatie

Terug naar boven