r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek uitroepteken

Officiële opening Model European Parliament 2013

woensdag 2 oktober 2013

DEN HAAG (PDC) - Na twee dagen spreken, discussiëren en overleggen tijdens de commissievergaderingen is het dan vandaag zover. De deelnemers van de nationale MEP-conferentie komen uit Middelburg, Utrecht, Rotterdam, 's Hertogenbosch en Maastricht met bus of trein naar Den Haag voor de officiële opening van de 25ste conferentie.

Bij aankomst in Den Haag zal iedereen zich eerst naar het Stayokay hostel verplaatsen om zich daar te installeren voor de komende twee overnachtingen. Om drie uur vanmiddag worden alle deelnemers verwacht in de Eerste Kamer der Staten-Generaal voor de opening. Deze is via de livestream op deze website te volgen.

De sprekers op de opening zijn de voorzitter van de Eerste Kamer, mevrouw Broekers-Knol, de ambassadeur van Litouwen de heer Semaška, en de directeur van de Europese Commissie Vertegenwoordiging in Nederland, de heer Klom. Na afloop van de opening wordt er een groepsfoto genomen met alle deelnemers op de trappen van de Ridderzaal op het Binnenhof.

Voor de commissievoorzitters wacht vanavond nog een spannend moment. Tijdens de coördinatorenvergadering wordt besloten wie van hen de komende dagen als parlementair journalist over het Binnenhof raast en wie de komende dagen de Algemene Vergadering zal voorzitten.

Terug naar boven