r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek uitroepteken

Nationale MEP-conferentie 2013 op stoom

maandag 30 september 2013, 16:40

DEN HAAG (PDC) - Eindelijk was het zover, alle MEP-deelnemers reisden zondagmiddag 29 september af naar vijf verschillende provinciehoofdsteden voor de start van de nationale MEP-conferentie 2013. In Maastricht, 's Hertogenbosch, Middelburg, Utrecht en Rotterdam werden de jongeren verwelkomd door de provinciale begeleiders voor een uitgebreide kennismaking met elkaar. 

Na een goede nacht slaap in een van de gastgezinnen gingen de commissievergaderingen van start in de provinciehuizen en op de stadhuizen van Maastricht en Rotterdam. De commissieleden hebben één gezamenlijk doel voor ogen: het opstellen van een resolutie. Deze resolutie is de oplossing van het vraagstuk dat hun commissie toegewezen heeft gekregen.

Tijdens de Algemene Vergadering, die op donderdag en vrijdag in de Tweede Kamer der Staten-Generaal wordt gehouden, breekt voor de jongeren het uur van de waarheid aan. De resolutie moet worden verdedigd tegen een spervuur aan vragen van mede-parlementariërs. Zal deze worden aangenomen of toch verworpen?

Wilt u deze week meer meemaken van de nationale MEP-conferentie? Houdt dan deze website in de gaten en volg onder andere de opening in de plenaire zaal van de Eerste Kamer der Staten-Generaal via een live verbinding op deze website.

Terug naar boven