r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij P P M G W Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Trojka wil privatisering Griekenland versnellen

vrijdag 30 augustus 2013, 9:36
Europese en Griekse vlaggen
Bron: © PDC

DEN HAAG (PDC) - Het IMF, de Europese Commissie en de ECB willen dat Griekenland meer vaart gaat zetten achter de privatisering van staatsbezittingen. Deze verloopt volgens de trojka tot op heden te langzaam en daarom zullen de geldschieters volgende maand in Athene voorstellen om de verkoopstrategie ingrijpend te veranderen.

De trojka meent dat Griekenland voor 24,2 miljard euro aan extra inkomsten moet genereren door de verkoop van staatsbedrijven en onroerend goed. Tot op heden is echter nog maar 3,2 miljard euro binnengehaald. De moeizame voortgang van de privatisering is vooral te wijten aan ingewikkelde procedures die gevolgd moeten worden bij de verkoop. Zo moeten de Griekse Rekenkamer, Raad van State en Mededingingsautoriteit goedkeuring verlenen.

De trojka zou daarom bezig zijn met een herziening van de verkoopstrategie, waarbij onder meer staatsbezittingen als onderpand moeten gaan dienen voor obligaties en delen van Griekse activa als aandelen kunnen worden gekocht door een private partij.

Bron: Het Financieele Dagblad

Terug naar boven