r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek uitroepteken

Voorbereidingen voor XXV nationale MEP-conferentie in volle gang

maandag 23 september 2013, 13:40
gewijzigd

DEN HAAG (PDC) - Nu de zomervakantie voorbij is, betekent dit dat zo'n 150 jongeren vanuit heel Nederland zich volop aan het voorbereiden zijn op hun deelname aan de nationale conferentie van het Model European Parliament 2013. Het bestuderen van de commissieonderwerpen en het bepalen van het landenstandpunt omtrent het onderwerp: het behoort allemaal in deze periode geregeld te worden.

De vijfentwintigste nationale MEP-conferentie wordt dit jaar gehouden van 29 september tot en met 4 oktober. Belangrijke sprekers zoals burgemeester Van Aartsen van Den Haag, Eerste Kamervoorzitter mevrouw Broekers-Knol en de heer Klom, hoofd van de Europese Commissie Vertegenwoordiging in Nederland, zijn ondermeer bereid gevonden om de jonge Europarlementariërs gedurende deze week toe te spreken. De vraagstukken liggen klaar en daarmee belooft deze MEP-conferentie opnieuw een bijzondere editie te worden waarbij jongeren met elkaar discussiëren over de toekomst van Europa.

Elk jaar doen zo'n 150 scholieren uit de bovenbouw van het havo/vwo mee aan de nationale MEP-conferentie. De jongeren verdiepen zich in verschillende grensoverschrijdende problemen, zoals lagere invoertarieven voor fair-trade producten of de invoering van een 'pas-toe-of-leg-uit'-model binnen bedrijven om discriminatie van vrouwen tegen te gaan.

In 1990 werd het MEP opgericht met als doel jonge mensen inzicht te geven in het proces van Europese eenwording en bij hen het bewustzijn te wekken van een Europese identiteit. Middelbare scholieren kunnen binnen het MEP opklimmen van provinciaal naar nationaal en internationaal niveau. De organisatie van de nationale MEP-activiteiten in Nederland ligt sinds 2010 in handen van het Montesquieu Instituut.

Dit jaar zal de opening van de Algemene Vergadering in de plenaire zaal van de Eerste Kamer der Staten-Generaal live te volgen zijn via deze website.

Terug naar boven