r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

KP7 Jurdisch-financiële training, 10 oktober 2013

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland in Den Haag
website: rvo.nl
datum 10 oktober 2013
organisatie Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl)

Deze cursus is bedoeld als basis voor financiële en administratieve medewerkers die voor het eerst of pas sinds kort betrokken zijn bij KP7-projecten.

De cursus richt zich met name op ‘Cooperation’ projecten (consortia), maar sommige elementen zijn ook toe te passen op andere onderdelen van KP7.

Leerdoelen

U doet kennis op over de financiële voorwaarden. Deze kennis is noodzakelijk om de administratie van een project te kunnen voeren en financiële rapportages in Brussel in te dienen. Verder raakt u vertrouwd met de inhoud van de ‘grant agreement’, en krijgt u inzicht in de juridische structuur van KP7.

Opzet

De cursus duurt een hele dag en bestaat uit zowel theoretische als praktische componenten. Het natuurlijke verloop van een KP7 project vormt de rode draad van de cursus: van het maken van een projectbegroting en het voeren van een projectadministratie tot de uiteindelijke financiële rapportage aan Brussel.

U krijgt inzicht in het projectverloop, de kosten die wel en niet voor vergoeding in aanmerking komen en de juridische structuur van KP7, waaronder de ‘grant agreement’. Daarnaast leert u hoe u een budget op kunt stellen en hoe u het zogenoemde ‘form-C’ moet invullen.

Aan de cursus nemen maximaal 20 personen deel.

Kosten

De kosten bedragen 125 euro. Over dit bedrag is geen BTW verschuldigd.

Let op! Tot 1 week voor aanvang van de aangevraagde training kunt u kosteloos annuleren. Dit kan alleen schriftelijk (bij voorkeur per e-mail). Na die tijd zijn wij helaas genoodzaakt het volledige bedrag in rekening te brengen als administratiekosten.

Locatie

NH Zoetermeer

Meld u aan!

Aanmelden kan via het aanmeldingsformulier.


Inhoud

1.

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl)

Dit is een uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Economische Zaken. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland is op 1 januari 2014 ontstaan uit een fusie van Agentschap NL en de Dienst Regelingen.

Deze Rijksdienst is actief op het gebied van duurzaam, agrarisch, innovatief en internationaal ondernemen. Het doel is om kansen van ondernemers te vergroten en hun positie te versterken. De Rijksdienst kan ondernemers helpen met subsidies, het vinden van zakenpartners, kennis en het voldoen aan wet- en regelgeving. Zij werkt in opdracht van ministeries en de Europese Unie.

2.

Meer over...

Terug naar boven