r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

'Ik, wij en de Europese Unie. Schumans kijk op Europese eenwording' , Den Haag

datum 4 september 2013 16:00 - 18:00
plaats Den Haag
locatie Huis van Europa Toon locatie
aanwezigen J.C. (Hans) van Baalen e.a.
organisatie Europees Parlement Liaisonbureau in Nederland (EPinNL)

Op 4 september 2013 organiseren het Informatiebureau van het Europees Parlement, de Universiteit Leiden en De Haagse Hogeschool een seminar in het kader van de 50e sterfdag van de ´architect van Europa´ Robert Schuman met als spreker Dr. Margriet Krijtenburg.

HD Seminar op 4 september 2013: 'Ik, wij en de Europese Unie. Schumans kijk op Europese eenwording'

De bijeenkomst:

Het voortbestaan van de Europese Unie (EU) staat onder druk. Vooral de financiële crisis drukt zwaar op de eenheid van de Unie, maar ook culturele verschillen spelen een steeds grotere rol.

Nu de roep om renationalisering van bevoegdheden die aan de Unie zijn verleend weer toeneemt en ook politici als de Britse premier Cameron en Minister van Buitenlandse Zaken Timmermans bevoegdheden terug wil vorderen, is het interessant het oorspronkelijke idee van de Europese eenwording onder de loep te nemen.

Dr. Margriet Krijtenburg deed onderzoek naar de visie van Fransman Robert Schuman, de grondlegger van de Europese eenwording, en de wortels van Europa. Zij laat zien dat bestudering van de zienswijze van Schuman en zijn nadruk op het belang van het gemeenschappelijk spiritueel en cultureel erfgoed van Europa een frisse blik werpt op de huidige situatie van de EU. Schumans visie geeft inzicht in de oorzaak van de problemen waar de EU nu mee te kampen heeft.

Praktische informatie:

Woensdag 4 september 2013

16.00 - 18.00 uur

in Het Huis van Europa

Toegang is gratis, maar aanmelden is verplicht op: epdenhaag@europarl.europa.eu o.v.v. ´Schuman Europa´


Inhoud

1.

Europees Parlement Liaisonbureau in Nederland (EPinNL)

In elk van de lidstaten heeft het Europees Parlement minstens één bureau. Voor Nederland is dat het Europees Parlement Liaisonbureau in Nederland. Grote landen als Frankrijk, Duitsland, Spanje hebben meerdere bureaus.

Het bureau bevindt zich aan de Korte Vijverberg in Den Haag. Het pand - het Huis van Europa - wordt gedeeld met de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie, wat bijzonder praktisch is voor mensen die regelmatig contact onderhouden met beide Europese instellingen, zoals politici, journalisten en belangenbehartigers.

2.

Meer over...

3.

Meer informatie

Terug naar boven