r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek uitroepteken

Voorzitter Tweede Kamer blikt terug op werkbezoek in Brussel

Met dank overgenomen van Tweede Kamer der Staten Generaal (Tweede Kamer), gepubliceerd op dinsdag 9 juli 2013.

De Voorzitter van de Tweede Kamer, Anouchka van Miltenburg heeft op maandag 8 juli en dinsdag 9 juli 2013 een werkbezoek gebracht aan Brussel. Zij heeft ontmoetingen gehad met de voorzitter van de Europese Raad, Herman van Rompuy en met de voorzitter van het Europees Parlement, Martin Schulz.

De Voorzitter heeft ook verschillende instellingen en organisaties bezocht die in Brussel actief zijn. Om inzicht te krijgen in hun betekenis voor Nederland heeft zij zich verdiept in de rol die zij spelen en waar zij zich mee bezig houden. Van Miltenburg: “In Nederland vinden we het niet meer dan normaal dat we bediscussiëren waar de EU zich mee moet bezighouden en waarmee niet." Het werkbezoek is afgesloten met een bijeenkomst waar de Voorzitter kennis heeft gemaakt met Nederlanders in Brussel die werken bij de Europese Commissie, de Europese Raad en het Europees Parlement.

Voorzitter Van Miltenburg ziet terug op een geslaagd werkbezoek: "Ik heb de afgelopen dagen veel inspirerende en levendige gesprekken gevoerd met verschillende Nederlanders in Brussel en wat me opvalt is dat iedereen de behoefte onderstreept om meer en regelmatiger contact met de Tweede Kamer te hebben."

Kamervoorzitter ontmoet Martin Schulz, voorzitter van het Europees Parlement.

Tijdens een werkbezoek aan het Europees Parlement had Voorzitter Anouchka van Miltenburg een korte ontmoeting met de voorzitter van het Europees Parlement, Martin Schulz. Daarna sprak zij met leden van het Europees Parlement.

Ontmoeting met Herman van Rompuy, de voorzitter van de Europese Raad.

Op maandag 8 juli sprak Voorzitter Anouchka van Miltenburg met de voorzitter van de Europese Raad, Herman van Rompuy.

De Voorzitter merkte tijdens het gesprek op: “In Nederland vinden we het dan ook niet meer dan normaal dat we bediscussiëren waar de EU zich mee moet bezighouden en waarmee niet."


Terug naar boven