r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Duitse minister Schäuble: IMF moet weg uit trojka

maandag 17 juni 2013, 15:11
gewijzigd

BERLIJN (ANP/BLOOMBERG) - Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) moet op den duur vertrekken uit de zogenoemde trojka die de hulpprogramma’s voor problematische Europese landen coördineert. Dat zei maandag een woordvoerder van de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble. In de lopende programma’s blijft het IMF wel welkom, benadrukte de zegsman.

Volgens de woordvoerder is het IMF niet in het leven geroepen om zich bezig te houden met Europa en moet het instituut weer de focus leggen op zijn ,,kerntaken’’. Zodra de hulpprogramma’s voor landen als Griekenland zijn afgerond, moet IMF een einde maken aan zijn betrokkenheid bij het continent. ,,Op de lange duur heeft IMF echt andere dingen te doen dan de Europeanen keer op keer te helpen’’.

De opmerkingen volgen op soortgelijke woorden van Schäuble zelf en de directeur van het Europees noodfonds ESM, Klaus Regling.

Recent ontstond er flinke irritatie in de Europese Unie, toen een intern rapport van het IMF naar buiten kwam waarin veel kritiek stond opgetekend op het Europese beleid richting Griekenland.

Terug naar boven