r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Brussel wil borstvoeding aanmoedigen

dinsdag 11 juni 2013, 13:36
gewijzigd

STRAATSBURG (ANP) - Om borstvoeding niet te ontmoedigen, mag op bepaalde babyvoeding geen foto van een baby meer komen. Dat heeft het Europees Parlement in Straatsburg dinsdag besloten.

Het gaat om voeding op melkbasis voor baby's tot en met 1 jaar oud. Zonder afbeeldingen van blakende baby's zullen moeders zo lang mogelijk borstvoeding geven en minder snel overstappen op de speciale voeding, hopen de parlementariërs. Ook moeten fabrikanten van baby- en peutervoeding er voortaan voor zorgen dat er in hun producten zo weinig mogelijk restanten van pesticiden zitten.

Het parlement scherpte ook andere regels aan om consumenten te beschermen, bijvoorbeeld over voeding voor medisch gebruik en dieetvoeding.

CDA-Europarlementariër Esther de Lange vindt het ,,een stap vooruit" dat reclame en etiketten van poedermelk niet langer mogen idealiseren. ,,Borstvoeding blijkt natuurlijk het beste voor zuigelingen", aldus de politica.

In een verklaring benadrukt ze dat het parlement de Europese Commissie ook vraagt te onderzoeken of de dure 'peutermelk'-producten wel nodig zijn. ,,Vanaf 6 maanden kunnen de meeste baby's heus gewone melk verdragen", aldus De Lange.

Delen

Terug naar boven