r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Kabinet ziet niets in plan Hollande

vrijdag 17 mei 2013, 17:06
gewijzigd

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet is ,,niet enthousiast'' over het plan van de Franse president François Hollande voor een economische regering van de eurozone met een echte president. Premier Mark Rutte zei dat vrijdag tijdens zijn wekelijkse persconferentie. Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën liet zich op een soortgelijke manier uit.

Rutte en Dijsselbloem vinden het verstandiger om eerst de al gemaakte afspraken in de eurozone, zoals die over de bankenunie, uit te voeren in plaats van weer met nieuwe toekomstplannen te komen. Rutte sprak de hoop uit dat Hollande ,,niet alle energie steekt in vergezichten'' en meer aandacht besteedt aan het op orde brengen van de Franse begroting.

Hollande lanceerde zijn voorstel voor een economische regering donderdag. Die zou onder meer de jeugdwerkloosheid moeten aanpakken en de belastingfraude bestrijden.

Rutte denkt niet dat de Nederlandse kritiek op dit plan invloed heeft op de sfeer van de EU-top die volgende week plaatsheeft.

Op dit moment wordt het beleid in de eurozone vooral gecoördineerd door de eurogroep. Dijsselbloem is daar voorzitter van.

Terug naar boven