r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

'Europe on Track' wint Europese Karel de Grote-prijs voor jongeren

Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP), gepubliceerd op maandag 13 mei 2013, 10:24.

'Europe on Track', een Spaans mediaproject voor jongeren werd met de eerste prijs bekroond op 7 mei 2013 in Aken. De tweede prijs ging naar het fotoproject "Discover Europe" uit Polen en de derde naar het uitwisselingsproject "The Story of my Life" uit Estland. De Karel de Grote-prijs voor jongeren wordt jaarlijks toegekend aan projecten die een gedeeld besef van Europese identiteit en integratie onder jongeren stimuleren.

Europe on Track

Europe On Track (Europa op weg) is bedoeld om de visie van jongeren over Europa vast te leggen door middel van multimediaproducten en door middel van een korte documentaire.

EP-voorzitter Martin Schulz zei: "Het Spaanse project wil constructieve oplossingen voor de huidige problemen - het verlies van vertrouwen in de EU en de alarmerend hoge jeugdwerkloosheid in veel lidstaten".

Discover Europe

De tweede prijs ging naar Discover Europe (Ontdek Europa), dit is de tiende editie van een fotowedstrijd met als doel de schoonheid van Europa, haar cultuur, tradities, gewoonten en burgers te tonen.

Voormalig EP-voorzitter Hans-Gert Pöttering die de prijs uitreikte, feliciteerde het project met de woorden: "U bent er in geslaagd om jeugdige creativiteit en verbeelding op ons verenigd Europa te richten".

The story of my Life

The story of my life (Mijn levensverhaal) bracht jonge Europeanen samen met actieve ouderen in Estland om de solidariteit tussen de generaties te ondersteunen.

Marcel Philipp, de burgemeester van Aken, die de prijs uitreikte zei dat de deelnemers "een dieper begrip van culturele verschillen hebben ontwikkeld en hebben geleerd wat mensen in Europa gemeen hebben en om vooroordelen te overwinnen".

De prijs

De drie winnende projecten zullen respectievelijk € 5.000, € 3.000 en € 2.000 ontvangen. De prijsuitreiking werd gezamenlijk georganiseerd door het Europees Parlement en de stichting Internationale Karel de Grote-prijs.

REF. : 20130503STO07938


Terug naar boven