r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Kranslegging in Tweede Kamer, Den Haag

Gebouw Tweede Kamer in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 4 mei 2013
plaats Den Haag
locatie Gebouw Tweede Kamer Toon locatie
aanwezigen M. (Mark) Rutte, A. (Anouchka) van Miltenburg, G.J. (Fred) de Graaf e.a.

De Voorzitter van de Eerste Kamer, de heer Fred de Graaf, en de Voorzitter van de Tweede Kamer, mevrouw Anouchka van Miltenburg, leggen op zaterdag 4 mei 2013 om 11.00 uur namens de Staten-Generaal een krans bij het nationaal monument ‘Erelijst van Gevallenen’ in de hal van Binnenhof 1a (gebouw Tweede Kamer).

Gedichten

De herdenking begint met het voordragen van gedichten door leerlingen van het City+ College, onderdeel van de Johan de Witt Scholengroep uit Den Haag, gevolgd door een toespraak van de Voorzitter van de Tweede Kamer. Na de kranslegging door de beide Kamervoorzitters legt minister-president Rutte namens de Raad van Ministers van het Koninkrijk een krans bij het monument.

Erelijst

De Erelijst bevat van bijna 18.000 gevallenen de familienaam en voornamen, plaats en datum van geboorte, beroep of militaire rang, plaats en datum van sneuvelen of overlijden voor zover bekend. Iedere dag wordt een bladzijde van het herdenkingsboek omgeslagen. In 2010 heeft de Tweede Kamer in samenwerking met het NIOD de ‘Erelijst van Gevallenen’ gedigitaliseerd naar aanleiding van het vijftigjarig bestaan van de Erelijst. De digitale Erelijst van Gevallenen is te vinden op www.erelijst.nl.


1.

Meer over...

Terug naar boven