r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Nederlandse MEP'ers maken zich op voor MEP Norwich 2013

vrijdag 22 februari 2013, 11:02

DEN HAAG (PDC) - Vijf Nederlandse scholieren zullen van 7 tot en met 14 april de Nederlandse belangen vertegenwoordigen tijdens de internationale conferentie van het Model European Parliament in Norwich (Verenigd Koninkrijk). Deze vijf delegatieleden zijn op basis van hun goede prestaties tijdens de nationale MEP-conferentie 2012 geselecteerd om deel te nemen.

Na afloop van de nationale MEP-conferentie werden er vijftien scholieren geselecteerd om deel te nemen aan de volgende twee internationale conferenties van het schooljaar 2012/2013. De jongeren komen allemaal uit verschillende provincies en regio's van Nederland. Tien deelnemers zijn naar de internationale conferentie in Madrid geweest in het najaar van 2012. De andere vijf zullen op 7 april naar Norwich vertrekken.

Behalve de vijf Nederlanders, zullen er nog zo'n 175 scholieren vanuit 27 EU-lidstaten en drie kandidaat-lidstaten van de EU deelnemen aan de conferentie. De jongeren overnachten op een typische 'English boarding school', namelijk het Wymondham College, tevens mede-organisator van de conferentie.

De conferentie in Norwich is de 38ste internationale MEP-conferentie. De laatste keer dat de conferentie in het Verenigd Koninkrijk plaatsvond, was in 1997. Sinds 1994 vindt ieder voor- en najaar een internationale MEP-conferentie plaats.

Meer informatie

www.mepnorwich2013.org

Delen

Terug naar boven