r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Voorzitter Tweede Kamer bezoekt Luxemburg

Luxemburg stad
© Liesbeth Weijs
datum 11 januari 2013
plaats Luxemburg, Luxemburg
aanwezigen A. (Anouchka) van Miltenburg, J.C. (Jean-Claude) Juncker e.a.

De Voorzitter van de Tweede Kamer, Anouchka van Miltenburg, brengt donderdag 10 en vrijdag 11 januari een bezoek aan Luxemburg.

Programma

Op donderdag 10 januari heeft een ontmoeting plaats met Groothertog Henri van Luxemburg. Daarnaast spreekt Van Miltenburg met de voorzitter van het Luxemburgs parlement, Laurent Mosar over de samenwerking tussen de nationale parlementen. Vervolgens is er een ontmoeting met de burgemeester van de stad Luxemburg, Xavier Bettel. Hierna heeft een gesprek plaats met de commissie voor Buitenlandse, Europese Zaken, Defensie, Samenwerking en Immigratie. Aansluitend krijgt de Voorzitter tijdens een rondleiding uitleg over de faciliteiten voor de parlementsleden in de plenaire zaal, waarbij aandacht zal zijn voor het elektronisch stemmen.

Op vrijdag 11 januari wordt de Voorzitter ontvangen door de minister-president van Luxemburg, Jean-Claude Juncker. Vervolgens heeft Van Miltenburg een bijeenkomst met parlementsvoorzitters uit België, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk, en Italië. Gespreksonderwerpen zijn de onderlinge samenwerking en de verhouding tussen de nationale parlementen en de Europese Unie.

Credit © European Union, 2013

Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg met de voorzitter van het Luxemburgs parlement, Laurent Mosar.


1.

Meer over...

Terug naar boven