r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Kamervoorzitter Van Miltenburg heeft Brussel bezocht

donderdag 10 januari 2013, 9:55

DEN HAAG (PDC) - Tweede Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg heeft gisteren verschillende functionarissen in Brussel bezocht. Zo is zij in gesprek gegaan met Neelie Kroes, vicepresident van de Europese Commissie en eurocommissaris voor de Digitala agenda, met André Flahaut, voorzitter in het Belgische federale parlement, en met de voorzitter van het Europese Parlement, Martin Schultz.

Met landgenote Neelie Kroes heeft de Tweede Kamervoorzitter gesproken over actuele Europese dossiers, zoals de Europese digitale agenda en het recente voorstel van de EU om bedrijven te dwingen 40 procent vrouwen in het bestuur van beursgenoteerde bedrijven aan te stellen. Volgens de Tweede Kamer moet dit besluit niet op Europees niveau, maar op nationaal niveau genomen worden.

Met André Flahaut heeft zij onder meer gesproken over de samenwerking tussen nationale parlementen in de EU. Vandaag is Van Miltenburg in Luxemburg, waar ze onder andere de voorzitter van het parlement bezoekt. Morgen ontmoet ze parlementsvoorzitters uit België, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk en Italië om te spreken over samenwerking en de verhouding tussen nationale parlementen en de Europese Unie.

Bron: Tweede Kamer der Staten-Generaal

Delen

Terug naar boven