r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Voorzitter Tweede Kamer bezoekt Luxemburg

Met dank overgenomen van Tweede Kamer der Staten Generaal (Tweede Kamer), gepubliceerd op donderdag 10 januari 2013.

De Voorzitter van de Tweede Kamer, Anouchka van Miltenburg, heeft op woensdag 9 januari 2013 een bezoek gebracht aan Brussel. Het bezoek stond in het teken van de onderlinge samenwerking tussen parlementen van de Europese lidstaten en de verhouding tussen de nationale parlementen en de Europese Unie.

Ontmoeting Neelie Kroes

De Voorzitter heeft een ontmoeting gehad met Neelie Kroes, vicepresident van de Europese Commissie en Eurocommissaris voor de Digitale Agenda.Tijdens een informele lunch wisselden de Voorzitter en de Nederlandse Eurocommissaris Kroes van gedachten over actuele Europese dossiers, waaronder de Europese digitale agenda en het recente EU-voorstel over vrouwenquota in raden van commissarissen van beursgenoteerde bedrijven, waarover de Tweede Kamer recent een subsidiariteitsbezwaar naar de Commissie zond. Volgens de Tweede Kamer is dit een besluit dat op nationaal niveau genomen moet worden, en niet op Europees niveau.

Ontmoeting met voorzitter Belgisch federaal parlement André Flahaut

Daarna ontmoette de Voorzitter haar collega-Voorzitter en ambtsgenoot Andre Flahaut in het Belgische federale parlement. Zij spraken onder meer over de verschillende werkwijze van het parlementaire Europa-werk. "Vanuit begrip kun je toewerken naar samenwerking", aldus de Voorzitter.

Programma

De Voorzitter heeft vervolgens een gesprek gehad met de voorzitter van het Europees Parlement, Martin Schulz. Aansluitend heeft de Voorzitter Nederlandse Europarlementariërs ontmoet.


Delen

Terug naar boven